Home|Voor wie?|Kinderen

Kinderen

Oorzaken

Bij kinderen kunnen, net zoals volwassenen, klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan.
Dit kan al gebeuren tijdens de bevalling, maar vooral ook in de jaren daaropvolgend, waarbij ze opgroeien met vallen en opstaan.
Valpartijen, ongelukjes, lange uren zitten op school en sport kunnen mogelijke oorzaken tot klachten leiden. Veelal herstellen kinderen al snel weer, maar wanneer klachten aanhouden, moet dit zeker serieus genomen worden.

Symptomen

Kinderen kunnen vaak niet aangeven waar ze pijn hebben, en dus is het belangrijk te weten dat dit vaak aangeduid wordt met hoofd- of buikpijn klachten. Ook kan het gedrag verraden dat een kind zich niet goed voelt, doordat ze erg moe zijn of juist erg druk worden of dat hun slaapgewoontes veranderen.
Verminderde weerstand kan gepaard gaan met lichamelijke klachten, vooral ook wanneer kinderen onderliggende aandoeningen hebben, zoals astma, veelvuldige keel.-,neus.- en oorklachten, alsook scoliose.
Deze laatstgenoemden kunnen door chiropractie niet genezen worden, maar de effecten hiervan op het lichaam kunnen beperkt worden waardoor een kind zoveel mogelijk als een kind kan opgroeien.
Bijvoorbeeld: Bij kinderen met astma zien we dat deze kinderen vooral borstademhaling toepassen. Dit kan zorgen voor verhoogde spierspanning in de schouderregio, gepaard gaande met gewrichtsblokkades in de bovenrug, van de ribben en de nek.
 

Behandeling

De behandeling van kinderen is niet hetzelfde zoals bij volwassenen.
Spelenderwijs wordt het lichamelijke onderzoek verricht na een uitgebreid vraaggesprek met het kind en de ouder(s), waarna de behandeling kan plaatsvinden.
De chiropractische gewrichtscorrecties die toegepast worden zijn afgestemd op kinderen. Deze zijn vrijwel pijnloos.
Kinderen herstellen over het algemeen sneller dan volwassenen, en dus zijn de behandel frequenties vaak lager dan bij volwassenen, maar dit is afhankelijk van de klachten en de patiënt, en de chiropractor zal u een passend persoonlijk behandelplan voorstellen.