Home|Behandeling|Diagnose en behandelplan

Diagnose en behandelplan

Uw chiropractor is opgeleid om een diagnose met betrekking tot uw klachten te kunnen stellen. De chiropractor zal de bevindingen met u bespreken en aangeven waar de problemen vandaan komen. Indien uw klacht chiropractisch te behandelen is zal de chiropractor met u een behandelplan opstellen. Hierbij geeft de chiropractor aan wat het verwachte herstel is en hoe hij dit met u denkt te bereiken. Per klacht en per persoon kan het aantal behandelingen en de frequentie van behandelen verschillen. Bij een behandelplan onderscheiden wij 3 fases:

  1 - Intensieve / correctieve fase: U wordt met korte tussenpozen behandeld. In deze fase wordt de bewegingsvrijheid van de wervelkolom en/of ledemaat verbeterd. Aan het einde van deze fase vind weer een uitvoerige evaluatie plaats.
 
  2 - Stabiliserende fase: Het doel van deze fase is om bewegingspatronen en stabiliteit van het gebied te optimaliseren. De frequentie van behandelingen neemt af. In veel gevallen kunt u het dagelijkse leven geleidelijk weer oppakken, bijvoorbeeld sporten en werken. In deze fase wordt u ook vaak geadviseerd om lichte gerichte oefeningen te doen.

  3 - Fase van onderhoud: Preventief of om de kans op herhaling te verminderen kan het noodzakelijk zijn om regelmatig terug te komen voor een controle afspraak.


Vraaggesprek / intake

Lichamelijk Onderzoek

Vervolgafspraken

Behandeltechnieken