Home|De praktijk|Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

LET OP!!! Dit jaar zijn er een aantal wijzigingen in pakketten rondom alternatieve- en beweegzorg. 

De nieuwe top 5 voor chiropractische behandelingen op basis van 10 behandelingen van €55,- per jaar ziet er als volgt uit: 
1) VVAA, 2) ONVZ, 3) National Academic/OHRA, 4) IZA, 5) PMA.

De pakketten van UMC, UNIVÉ en VGZ stonden voorheen in de top 5 en zijn nu niet meer het overwegen waard als je alleen voor chiropractie verzekerd!
Wel zijn in 2020 fysiotherapie en chiropractie bij deze verzekeraars gescheiden, wat betekend dat ze niet meer uit hetzelfde pakket worden vergoed, dit is gunstig in het geval dat u beide gebruikt.

Consult prijzen per 1 januari 2020

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 54,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos

Consult prijzen per 1 januari 2019

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 54,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos

Het is gebruikelijk dat ieder consult direct betaald wordt. Dit kan contant of per pin. Als u contant betaald, zou u dit dan gepast willen doen? U krijgt een kwitantie mee voorzien van behandeldatum en behandelaar. Deze kan dan opgestuurd worden naar uw verzekeringsmaatschappij, welke het bedrag waar u recht op heeft aan u vergoedt.

Vergoedingen

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Geleidelijk aan wordt deze vergoeding minder, zoals dat met uw andere vergoedingen ook het geval is. Dit is zorgelijk, vooral als men bedenkt dat met name voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is. Om hier een invloed op uit te kunnen oefenen is 2 jaar geleden de belangenvereniging patiënten chiropractie in het leven geroepen. Deze vereniging streeft naar minimaal 20.000 patiënten van chiropractoren als lid. Hier leest u meer en kunt u zich gratis inschrijven als lid. Alvast onze grote dank hiervoor!

Let op! Geen eigen risico

Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico van € 385 of een nog hoger vrijwillig eigen risico! Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. Bij verschillende verzekeraars, waaronder VGZ, IZZ, Unive en Turien, komt de vergoeding van chiropractische behandeling uit de rubriek Beweegzorg. Hierin zit vaak ook de vergoeding van andere therapieën zoals, fysio-, oefen- en manuele therapie. Maximale vergoedingen zijn over het algemeen inclusief alternatieve geneeswijzen.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, hebben we voor uw gemak de vergoedingsregelingen op een rijtje gezet.