Home|De praktijk|Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen chiropractie 2023

De vergoedingen voor komend jaar zijn bekend. Zoals ieder jaar raden we u aan goed naar uw aanvullende pakket voor alternatieve geneeswijzen te kijken. 

Vergoedingen chiropractie 2022

De vergoedingen voor komend jaar zijn bekend. Er zijn een aantal wijzigingen, we raden u dan ook aan goed naar uw aanvullende pakket voor alternatieve geneeswijzen te kijken. 

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen in de vergoedingen voor chiropractie in 2022:

MENZIS verlaagt bij veel van haar pakketten de maximale vergoeding per jaar met € 100. Ook PMA doet dit bij twee van de drie pakketten.
Nieuw zijn twee studenten verzekeraars FLKS en STUDENTEN GOED VERZEKERD.
ZORGZAAM verhoogt in bijna alle pakketten de maximale dagvergoeding, maar verlaagt op het zelfde moment de jaarlijkse dekking voor chiropractie. 
Een aantal verzekeraars of merknamen verdwijnen in 2022. Zo is de Amersfoortse voortaan ASR. BESURED, NATIONAL ACADEMIC en PROMOVENDUM zijn voortaan VGZ.

De top 5 zorgverzekeraars/pakketten voor chiropractie bestaat voor 2022 uit:
Consult prijzen per 1 januari 2022

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 56,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos

Consult prijzen per 1 januari 2021

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 54,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos

Het is gebruikelijk dat ieder consult direct betaald wordt, bij voorkeur per pin. U krijgt een kwitantie mee voorzien van behandeldatum en behandelaar. Deze kan dan opgestuurd worden naar uw verzekeringsmaatschappij, welke het bedrag waar u recht op heeft aan u vergoedt.


Vergoedingen

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Geleidelijk aan wordt deze vergoeding minder, zoals dat met uw andere vergoedingen ook het geval is. Dit is zorgelijk, vooral als men bedenkt dat met name voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is. Om hier een invloed op uit te kunnen oefenen is 2 jaar geleden de belangenvereniging patiënten chiropractie in het leven geroepen. Deze vereniging streeft naar minimaal 20.000 patiënten van chiropractoren als lid. Hier leest u meer en kunt u zich inschrijven als lid. Alvast onze grote dank hiervoor!

Let op! Geen eigen risico!

Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico van € 385 of een nog hoger vrijwillig eigen risico! Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. 

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, hebben we voor uw gemak de vergoedingsregelingen op een rijtje gezet.