Home|De praktijk|Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen chiropractie 2024

De vergoedingen voor komend jaar zijn bekend. Zoals ieder jaar raden we u aan goed naar uw aanvullende pakket voor alternatieve geneeswijzen te kijken. Ten opzichte van 2023 verandert er weinig aan de vergoedingen, de premies gaan met een aantal euro per maand omhoog. Sommige verzekeraars/merknamen verdwijnen in 2024.


Consult prijzen per 1 januari 2024

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 58,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos


Vergoedingen

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Geleidelijk aan wordt deze vergoeding minder, zoals dat met uw andere vergoedingen ook het geval is. Dit is zorgelijk, vooral als men bedenkt dat met name voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is. Om hier een invloed op uit te kunnen oefenen is een aantal jaar geleden de belangenvereniging patiënten chiropractie in het leven geroepen. Deze vereniging streeft naar minimaal 20.000 patiënten van chiropractoren als lid. Hier leest u meer en kunt u zich inschrijven als lid. Alvast onze grote dank hiervoor!

Let op! Geen eigen risico!

Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico van € 385 of een nog hoger vrijwillig eigen risico! Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. 

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, hebben we voor uw gemak de vergoedingsregelingen op een rijtje gezet.