Home|De praktijk|Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

LET OP!!! Voor 2021 zijn er een aantal wijzigingen in pakketten rondom alternatieve zorg. 

Er wordt in 2021 door een aantal verzekeraars fors bezuinigd op de vergoedingen, bij FBTO en CZdirect is het niet meer mogelijk u voor chiropractie te verzekeren.
CZ schrapt de dekking van alternatieve geneeswijzen in het aanvullend pakket basis. Daarnaast wordt de vergoeding in de pakketten ‘Top’ en ‘Plus’ met 100 euro verlaagd.
IZA schrapt pakket Extra Zorg 4. Deze had voorheen een dekking van 850 euro per jaar
Nationale Nederlanden schrapt pakket Comfort in 2021 voor nieuwe klanten. Dit pakket had een dekking van € 1.000 per jaar (max. € 50 per dag).
OHRA verlaagt de dekking voor alternatieve geneeswijzen in al haar pakketten. Bij pakket uitgebreid gaat het om een verlaging van 750 naar 500 euro per jaar. Ook de maximale vergoeding per dag is 5 euro minder in alle verzekeringen van OHRA.
ONVZ, PNOzorg en VvAa hadden elk een aparte en ruime vergoeding voor alternatieve beweegzorg, zoals chiropractie en osteopathie. In 2021 valt deze vergoeding samen met alle andere alternatieve geneeswijzen.
Zilveren Kruis verlaagt de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen in al haar aanvullende verzekeringen met 100 euro per jaar.

Bekijk het overzicht goed en overweeg een overstap indien uw dekking omlaag gaat bij uw huidige verzekeraar, zodat u komend jaar niet voor een vervelende verrassing komt te staan!

De top 5 zorgverzekeraars voor chiropractie bestaat voor 2021 uit:
1) PMA ExtraVerzorgd 2
2) Menzis ExtraVerzorgd 2/Aevitae plus
3) IZA Extra Zorg 1/VVAA Plus
4) ONVZ Benfit
5) UMC Extra Zorg 1/Univé Goed/CZ Plus


Consult prijzen per 1 januari 2021

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 54,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos

Consult prijzen per 1 januari 2020

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 54,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos

Het is gebruikelijk dat ieder consult direct betaald wordt, bij voorkeur per pin. U krijgt een kwitantie mee voorzien van behandeldatum en behandelaar. Deze kan dan opgestuurd worden naar uw verzekeringsmaatschappij, welke het bedrag waar u recht op heeft aan u vergoedt.

Vergoedingen

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Geleidelijk aan wordt deze vergoeding minder, zoals dat met uw andere vergoedingen ook het geval is. Dit is zorgelijk, vooral als men bedenkt dat met name voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is. Om hier een invloed op uit te kunnen oefenen is 2 jaar geleden de belangenvereniging patiënten chiropractie in het leven geroepen. Deze vereniging streeft naar minimaal 20.000 patiënten van chiropractoren als lid. Hier leest u meer en kunt u zich gratis inschrijven als lid. Alvast onze grote dank hiervoor!

Let op! Geen eigen risico

Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico van € 385 of een nog hoger vrijwillig eigen risico! Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. Bij verschillende verzekeraars, waaronder VGZ, IZZ, Unive en Turien, komt de vergoeding van chiropractische behandeling uit de rubriek Beweegzorg. Hierin zit vaak ook de vergoeding van andere therapieën zoals, fysio-, oefen- en manuele therapie. Maximale vergoedingen zijn over het algemeen inclusief alternatieve geneeswijzen.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, hebben we voor uw gemak de vergoedingsregelingen op een rijtje gezet.