Home|De praktijk|Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Vergoedingen chiropractie 2023

De vergoedingen voor komend jaar zijn bekend. Zoals ieder jaar raden we u aan goed naar uw aanvullende pakket voor alternatieve geneeswijzen te kijken. Ten opzichte van 2022 verandert er eigenlijk niets met de vergoedingen, de premies gaan met een aantal euro per maand omhoog. Sommige verzekeraars/merknamen verdwijnen in 2023.

Zoals ieder jaar hebben onze collega's van ChiroPro weer een top 3 voor u samengesteld. Bij het vergelijken van de verschillende verzekeraars gaan ze uit van 10 chiropractische consulten per jaar. Er wordt rekening gehouden met de jaarlijkse extra premie, de eventuele eigen bijdrage per behandeling en de maximale jaarlijkse vergoeding. Een verzekering die in hun vergelijking slecht scoort kost u in principe meer dan wanneer u geen aanvullende verzekering zou nemen en de chiropractische behandelingen zelf zou betalen.
Let op! Indien u de aanvullende verzekering niet alleen voor chiropractie gebruikt, maar ook voor andere zorg die door het aanvullende pakket gedekt wordt, zoals fysiotherapie of podotherapie, dan kunnen verzekeraars die voor chiropractie slecht scoren voor u toch interessant zijn.
Bij alle genoemde pakketten bent u goedkoper uit dan wanneer u de 10 consulten zelf betaalt.
Alle plekken worden gedeeld door meerdere aanbieders omdat het verschil tussen de genoemde pakketten minimaal is. Bij DSW en Intwente bent u bijvoorbeeld €145 beter af op jaarbasis en bij Hollandzorg en Salland €92.

Deze vergelijking is met de grootste zorg opgesteld, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Kijkt u vooral ook zelf naar de verschillende voorwaarden en laat u informeren door de verzekeraar voordat u een verzekering afsluit.Wist u dat:
  • u een verzekering tot en met 31 december 2022 kunt opzeggen en u vervolgens tot 31 januari 2023 de tijd heeft om een nieuwe af te sluiten?
  • chiropractie vergoed wordt door de aanvullende verzekering en er dus geen eigen risico geldt?
  • u een aanvullende verzekering kunt afsluiten bij elke gewenste verzekeraar, ongeacht waar u uw basisverzekering afneemt?
  • er vaak een toeslag in rekening wordt gebracht voor het betalen van uw premie per maand?

Consult prijzen per 1 januari 2023

Eerste consult:   € 70,00
Vervolg consult:  € 58,00
Oriëntatie afspraak: vrijblijvend en kosteloos


Vergoedingen

Chiropractische behandeling wordt al jarenlang vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering vergoed. Geleidelijk aan wordt deze vergoeding minder, zoals dat met uw andere vergoedingen ook het geval is. Dit is zorgelijk, vooral als men bedenkt dat met name voor rugklachten, chiropractie de meest kost-effectieve behandelingsmethode is. Om hier een invloed op uit te kunnen oefenen is een aantal jaar geleden de belangenvereniging patiënten chiropractie in het leven geroepen. Deze vereniging streeft naar minimaal 20.000 patiënten van chiropractoren als lid. Hier leest u meer en kunt u zich inschrijven als lid. Alvast onze grote dank hiervoor!

Let op! Geen eigen risico!

Voor chiropractie geldt géén verplicht eigen risico van € 385 of een nog hoger vrijwillig eigen risico! Dit verplichte en vrijwillige eigen risico geldt namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor zorg die door een aanvullende verzekering is gedekt. 

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Omdat de vergoeding per verzekeraar en per aanvullend pakket verschilt, hebben we voor uw gemak de vergoedingsregelingen op een rijtje gezet.